CV-KETELS VAN AGPO FERROLI

CV-KETELS VAN AGPO FERROLI

 

Naar aanleiding van de uitzendingen van Kassa heeft Huurdersplatform Seyst kritische vragen gesteld aan Woongoed Zeist overlegd over de cv-ketels van Agpo Ferroli.

Woongoed Zeist heeft 827 cv-ketels van het merk Agpo Ferroli (van de in de uitzending genoemde types heeft Woongoed de volgende types in ons bezit: Econpact, Megadens, NEV -1234T, Domina en Megastar)

Deze zijn in onderhoud bij de firma Breman. Dit jaar voeren zij bij alle cv-ketels een onderhoudsbeurt uit. Tijdens deze onderhoudsbeurt doet Breman een totaalinspectie, waarbij zij de veiligheid van de ketel uiteraard in acht neemt. Tijdens dit preventieve onderhoud letten de cv-monteurs niet alleen op de goede werking van de cv-ketel, maar ook of de veiligheid van uw cv-ketel in orde is. Als een monteur iets ontdekt aan uw cv-ketel wat niet in orde is, wordt het onderdeel gerepareerd of vervangen. Ook wordt de wisselaar gecontroleerd en schoon gemaakt. Op uw ketel hangt een sticker waarop staat wanneer de laatste servicebeurt is geweest.

Bij tekortkomingen en twijfel informeert Breman Woongoed Zeist en in overleg wordt de cv-ketel zo nodig vervangen.

Breman geeft elk jaar door wat de bevindingen van de inspecties zijn: en zij geven aan welke cv-ketels het eerstvolgende jaar op de nominatie staan om vervangen te worden. Dit kan zijn op basis van leeftijd, maar ook op basis van storingsgraad. Woongoed volgt het advies van Breman voor vervanging altijd op. Ook afgelopen jaar is dit zo verlopen.

Bij zorgen van huurders

Hebt u nou zo’n ketel in huis, maakt u zich toch nog zorgen dan kunt u contact opnemen met Woongoed Zeist. Doet u dat alleen als de monteur meer dan een half jaar geleden voor het laatst langs is geweest, of als u niet meer precies weet wanneer dat was.

Woongoed zal dan een extra onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Als na de extra onderhoudsbeurt het advies wordt gegeven om deze ketel te vervangen, dan wordt dit advies opgevolgd.

Loopt het bovenstaande proces niet naar wens? Neem dan contact op met uw bewonerscommissie of met het Huurdersplatform Seyst.